ΤΕΘΗΚΕ Ο ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image border_color=”grey” img_link_target=”_self” image=”179″ css_animation=”left-to-right” img_size=”large”][vc_column_text]Τελέσθηκαν την Τρίτη ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας η τελετή του Αγιασμού και η κατάθεση του τιμίου λίθου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κκ ΚΟΣΜΑ, στο νεοανεγειρομενο Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο συνοικισμό της Ματαράγκας Κατά την τελετή παρευρέθηκαν πλειάδα Ιερέων απο τη γύρω περιοχή, βουλευτής Αιτωλ/νίας κ Μπαρμπαρούσης Κων/νος, οι Αντιδήμαρχοι κ Λαδάς Θεόδωρος, κ Τσουκαλάς Ευστάθιος και κ Θεοδωροπουλος Νικόλαος, ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Μαρίνος, η ερανική επιτροπή του νεοανεγειρομενου Ναού καθώς και πλήθος προσκυνητών αλλά και αφιερωτών. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στις ενέργειες, για την ανέγερση του Ναού, την ερανική επιτροπή για τους κόπους που έκαναν, τους δωρητές του οικοπέδου αλλά και με τον πατρικό και φλογερό του, λόγο συνεκίνήσε τα πλήθη ευχόμενος γρήγορα να γίνουν και τα θυρανοίξια του Ναού προς δόξαν του Τριαδικού μας Θεού και της Αγίας παρθενομάρτυρος Μαρίνης της θαυματουργού οπού θα είναι και αφιερωμένος ο νέος Ναός.[/vc_column_text][vc_single_image border_color=”grey” img_link_target=”_self” image=”175″ css_animation=”left-to-right” img_size=”large”][vc_column_text]Ο π. Θεμιστοκλής Σωτηροπουλος έλαβε το λόγο και είπε:
Σεβασμιώτατε, Άγιε Πρωτοσύγκελε ,Κυρίες και Κύριοι εκπρόσωποι του Δήμου ,
Αδελφοί μου χριστιανοί Η σημερινή εορτή της Αγίας Μαρίνας μας επιφύλασσε ανεπανάληπτες στιγμές συγκινήσεως, διότι από τα χέρια του Σεβασμιωτά του Ποιμενάρχου μας τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση ναού υπό την επιστασία της μεγαλομάρτυρας Αγίας Μαρίνας. Κάπου εδώ κοντά οι προγονοί μας είχαν στήσει μικρό ναό προς τιμήν της Αγίας. Η άγραφη ιστορία του μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και η ανέγερση του ξανά ,ήταν το όνειρο των κατοίκων της περιοχής. Η επιλογή του τόπου δεν είναι τυχαία . Σίγουρα θα συνδέεται με κάποια ενέργεια της θείας δυνάμεως και με θαυμαστή επέμβαση της Αγίας Μαρίνας. Αυτό το όνειρο γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Κινητοποιήθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής με αξιοθαύμαστη κι αξιέπαινη προθυμία και προσπάθεια. Ανήκει δίκαιος έπαινος όταν κυρία Ειρήνη Κιότου που προσέφερε μέρος του παρόντος οικοπέδου ,στον Κύριο Θεόδωρο Γκρέκα που αφιλοκερδώς εργάστηκε για την εκσκαφή τον χώρου και σε άλλους.. Ο Θεός βοηθός. Ξεκινάμε χωρίς καμία οικονομική στήριξη , ελπίζουμε και προσευχόμαστε. Μεγάλος ο αγώνας για την ανέγερση ενός ναού. Χρειάζεται πολυετής προσπάθεια όλων των χριστιανών. Ο ναός μας κτίζεται σε καιρό οικονομικής κρίσεως για να φανεί ότι όντως η δύναμης “εν ασθένεια τελειούται”. Ο φορέας που ανέλαβε τη χρηματοδότηση του λέγεται ευλάβεια , θυσία , ζήλος θεού.
Αδελφοί μου , η θεμελίωση του ναού της Αγίας Μαρίνας σηματοδοτεί μια νέα αρχή στην πνευματική ζωή του τόπου. Ο ακρογωνιαίος λίθος “Ος εστίν ο Ιησούς Χριστός” που θεμελιώνουμε τους ναούς μας πρέπει να γίνεται και το θεμέλιο της προσωπικής της οικογενειακής και την κοινωνικής μας ζωής. Η Εκκλησία στον τόπο μας είναι παρηγοριά κι ελπίδα. Κέντρο αναφοράς μας είναι ο ιερός Ναός. Αυτός είναι το σπίτι μας. Χτυπάει η καμπάνα και ξεχωρίζουμε τις μέρες. Αν στραφούμε στην αγκαλιά της Εκκλησίας θα αντλήσουμε δυνάμεις , θα βρούμε αλάθητο οδηγό, συμπαραστάτη στους δύσκολους καιρούς. Ανέκαθεν τροφός της ελληνικής κοινωνίας ήταν και είναι ή Εκκλησία, στο Ναό αρχίζει και τελειώνει η ζωή του χριστιανού Ευχηθείτε Σεβασμιότατε να δούμε ανεγειρόμενο τον ιερό μας ναό .
Επιθυμούμε διακαώς η Αγία Μαρίνα να αναπαύεται στο ναό της και
να ενθρονιστεί μόνιμα στη νέα της κατοικία. Αμήν, Σας ευχαριστώ.[/vc_column_text][vc_column_text]Ο κ. Χρήστος Μαρίνος Πρόεδρος του Τ.Δ. Ματαράγκας λαμβάνοντας το λόγο είπε τα εξής:
Σεβασμιώτατε, Σεβαστοί Πατέρες
κύριε Βουλευτά, κ. Αντιδήμαρχοι Δήμου Αγρινίου, Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Δ. Κ. Ματαράγκας και σημαντικότερη για τον Συνοικισμό Αγία Μαρίνα.
Σήμερα, ανήμερα της εορτής της μεγαλομάρτυρας Αγίας Μαρίνας τίθεται ο θεμέλιος λίθος, για την ανέγερση του ομώνυμου Ιερού Ναού του Συνοικισμού. Χρόνια τώρα μια ομάδα κατοίκων του Συνοικισμού έχοντας την επιθυμία και εργαζόμενοι με μεράκι, ζήλο, μεθοδικότητα αλλά και με προσωπικές παρεμβάσεις, ήτοι όταν πολιτεία, στην εκκλησία, αλλά και σε άλλους φορείς, κατόρθωσε να μαζέψει και να διατηρήσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, ούτως ώστε να ξεκινήσει σήμερα η υλοποίηση αυτής της επιθυμίας. Εγώ πιστεύω συνετέλεσε και ή προσωπική βοήθεια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κκ. Κοσμά, αλλά επίσης πιστεύω ότι είναι και θέλημα της μεγαλομάρτυρας Αγίας Μαρίνας, όπου το όνομα της ακούγεται καθημερινά στα χείλη των συγχωριανών μας (π.χ. από πού είσαι, που μένεις κ.λπ.). Έτσι, από σήμερα η Αγία είναι ανάμεσα μας έχοντας και αυτή το δικό της σπίτι. Άργησε αλλά το απέκτησε. Ευρισκόμενος σε αυτόν εδώ το χώρο βλέπω ψηλά πάνω στο βουνό ένα Σταυρό. Σ’ αυτόν εκεί το χώρο ένας Αγιορείτης Γέροντας, ήρθε να κτίσει το μοναστήρι της Παναγίας της Ιεροσολημιώτισσας. Μήπως είναι επιθυμία της Μητέρας Παναγίας, που πριν 20-30 χρόνια, δύο μοναχές τότε, ήρθαν να μονάσουν στην ομώνυμη περιοχή – Παναγίας της Ματαράγκας, αλλά δεν το κατόρθωσαν: Εγώ ως αιρετός βλέπω τις περιπτώσεις αυτές με πολλές περγαμηνές, θρησκευτικές, οικονομικές, κοινωνικοπολιτικές κ.λπ. Θα παρακαλούσα τόσο τους Αιρετούς, που παρεβρίσκονται σήμερα κοντά μας, όσο και τον Σεβασμιότατο Άγιο Δεσπότη μας, όπως βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Κλείνοντας σας ευχαριστώ για την εδώ παρουσία σας και εύχομαι οι πρεσβείες της Αγίας Μαρίνας να μας δίνουν δύναμη και ελπίδα. Σας ευχαριστώ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image border_color=”grey” img_link_target=”_self” image=”168″ css_animation=”left-to-right” img_size=”large”][vc_column_text]0 Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Κοσμάς[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image border_color=”grey” img_link_target=”_self” image=”173″ css_animation=”left-to-right” img_size=”large”][vc_column_text]Ο ιερεύς π. Στέφανος Σαλάππας (στο κέντρο) συγκινημένος αφού βλέπει το όραμα του να γίνεται πραγματικότητα, συνομιλεί με το Σεβ. κ.κ. Κοσμά[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*