ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Η πρεσβυτέρα Καλλιόπη Σαλάππα Μπανάκα στην ομιλία της είπε: Σεβασμιώτατε, ευσεβείς πατέρες, κύριε Βουλευτά, αξιότιμοι κύριοι Αντιδήμαρχοι κ. Τσούκαλε και κ. Θεοδωρόπουλε, κ. Πρόεδρε
ΤΔ. Ματαράγκας, κ. π. του αγροτικού Συν/ομου Ματαράγκας κυρίες και κύριοι κι αγαπημένα μου παιδιά. Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για την Ματαρaγκα τη Μητρόπολη μας και την Ορθοδοξία, διότι θεμελιώνουμε το δευτέρα ενοριακό μας Ναό επ’ ονόματι της Μεγεαλομάρτυρος Μαρίνας. Η οποία έζηοε τον 3ο μ.Χ. αιώνα για την πίστη της αψήφησε κάθε κίνδυνο με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή των εθνικών, οι οποίοι την αποκεφάλισαν.
Ένα όνειρο , μια σφοδρή επιθυμία αρχίζει να γίνεται πραγματικότις. Πόθος και λαχτάρα όλων μας και ιδίως των κατοίκων της Αγίας Μαρίνας να αποκτήσουν τον δικό τους Ναό. Πως όμως: Χρόνια σκεπτόμαστε κι αναζητούσαμε τρόπο. Κι ο Θεός έδωσε τη λύση. Η κυρία  δωρήτρια του οικοπέδου όραμα είδε, ναό χτισμένο στο οικόπεδο της μας τηλεφώνησε κι έτσι έγινε η αρχή. Την ευχαριστούμε πολύ . Σήμερα μας τιμά με την παρουσία της. Στη συνέχεια αγοράστηκε και το διπλανό οικόπεδο από την ενορία μας, πωλήθηκε ύστερα από 4 δημοπρασίες το κτήμα που δώρησαν οι αείμνηστες αδελφές Κοτρώτσου και οι προσφορές συνεχίζονται γιατί είναι θέλημα θεού ο Ναός να γίνει. Η ερανική επιτροπή αποτελούμενη από τον Ιερέα μας πατέρα Θεμιστοκλή Σωτηρόπουλο, κ. Γ. Κανιό, κ. Γ. Φλωρόπουλο, κ. Κ. Πίμπα, κ. Β. Γκρέκα εργάζεται πυρετωδώς. Ο δε παπαΣτέφανος σκοπό ζωής έβαλε ο Ναός να τελειώσει. Σε μια εποχή κρίσης όλοι δίνουν απ’το υστέρημα τους για το ξεκίνημα. Χρειάζονται πολλά χρήματα χρήματα έχουν τα μεγάλα ταμεία. Για εμάς το ταμείο είναι η καρδιά κι η καρδιά θα ξεχυθεί γρήγορα κι ο ναός θα τελειώσει. Λιθαράκι, λιθαράκι θα τον τελειώσουμε. Ο Ναός είναι κάτι μόνιμο θα μείνει στην συντέλεια, θα μείνει για τις επόμενες γενιές. Στο Ναό θα λειτουργούμαστε, θα πανηγυρίζουμε, θα τελούμε τα Άγια Μυστήρια. Εύχομαι να μας αξιώσει ο θεός να ζήσουμε και την ήμερα των εγκαινίων.Να καμαρώνουμε τον οίκο του Θεού κυκλωμένο με καταπράσινα δέντρα να αγναντεύει τον καρποφόρο κάμπο και την καταγάλανη λίμνη μας. Ν’ακούσούμε τη θεία λειτoυργία ν’αντηχεί στον καταπράσινο Αράκύνθο και τ’αεράκι να μεταφέρει το θυμίαμα ψηλά στον ουρανό. Θάναι για μας Αγία σκέπη, της ψυχής λιμάνι, θείος δρόμος που στα ουρανιά βγαίνει. Και θα καμαρώσουμε που καταθέσαμε τον οβόλο μας. Και για τους κατοίκους στης Αγίας Μαρίνας τι ξεχωριστή ευλογία! Να’χουν ανάμεσα στα σπίτια τους το δικό τους Ναό. Να μπορούν να πλησιάζουν στο ποτήρι της ζωής αφού πρώτα αποθέσουν στον πνευματικό τους τα βάρη της ψυχής τους. Σεβασμιώτατε τα χέρια τα Αγιασμένα θέλουμε να θεμελιώσουν αυτό το Ναό. Και σας παρακαλούμε να θέσετε τον θεμέ­λιο λίθο Το Ναό μας να στερεώσε­τε επί την ασάλευτου πέτρα των ε­ντολών του Κυρίου Και ευχόμαστε να είστε εσείς την ημέρα των ε­γκαινίων που ανοίξετε την θύραν του προς δόξαν θεού.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*