ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

 

 

 

    ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

            ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΤΟΥ ΕΝ ΤΡΙΑΔΙ ΘΕΟΥ Ο ΙΕΡΟΣ ΟΥΤΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ  ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΕΘΕΜΕΛΙΩΘΗ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ κ.κ. ΚΟΣΜΑ ΤΗ 17Η ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012

   Η επιγραφή ανέγερσης ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ πολύ κατατοπιστική αναφέρει , ότι θεμελιώθηκε  Ιερός Ναός της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ στις 17 Ιουλίου 2012. Ο Ναός που θεμελιώθηκε στην θέση Αγία Μαρίνα του Τοπικού Διαμερίσματος Ματαράγκας Δήμου Αγρινίου ήταν ένα όνειρο, μια σφοδρή επιθυμία, ένας πόθος όλων μας.

 Κάπου εκεί κοντά που τέθηκε ο θεμέλιος λίθος, υπήρχε μικρός ΝΑΟΣ που είχαν χτίσει οι πρόγονοί μας προς τιμήν της Αγίας.Η επιλογή του τόπου δεν ήταν τυχαία . Συνδέεται με κάποια ενέργεια της θείας δύναμης και με θαυμαστή επέμβαση της Αγίας Μαρίνας.

  Η κυρία Κέστου Ειρήνη, δωρήτρια μέρους του οικοπέδου είδε σε όραμα στο οικόπεδο, που της είχε προσφέρει θεία της Ματαραγκιώτισσα και το οποίο ποτέ δεν είχε επισκεφθεί είδε Ναό χτισμένο. Περιέγραψε τον τόπο, που δεν γνώριζε στον παπα Στέφανο Σαλάππα ιερέα του Ναού Αγίου Γεωργίου Ματαράγκας, δώρησε το οικόπεδο και έγινε η αρχή. Με χρήματα από την πώληση κτήματος που δώρησαν οι αείμνηστες αδελφές Κοτρώτσου από το διπλανό χωριό την Γραμματικού, αγοράστηκε το διπλανό οικόπεδο.

  Η προσπάθεια για την Ανέγερση άρχισε το έτος 2007, μελέτες, σχέδια δημοσιεύσεις στο Φ.Ε.Κ. και την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια πολλών που δεν έχω την άδειά τους να αναφέρω τα ονόματά τους. 

  Συστήθηκε Ερανική Επιτροπή αποτελούμενη από τον ιερέα πατέρα Θεμιστοκλή Σωτηρόπουλο, κ. Γεώργιο Κανιό, κ. Γεώργιο Φλωρόπουλο, κ. Κων-νο Πίμπα και κ. Βασίλειο Γκρέκα του Χρήστου, η οποία εργάστηκε με ζήλο να ξεκινήσει το έργο της Ανέγερσης και να φθάσει στο σημείο που είναι σήμερα .Παράλληλα ο παπά Στέφανος Σαλλάπας έβαλε και αυτός σκοπό ζωής την Ανέγερση και δουλεύει πυρετωδώς. Μποστάρης  στους εράνους οι οποίοι γίνονται σε εποχή οικονομικής κρίσης, όμως τα ποσά που συγκεντρώνονται είναι σεβαστά.

  Ο φορέας που ανέλαβε την χρηματοδότηση της Ανέγερσης είναι η πίστη, η ευσέβεια, ο ζήλος των χριστιανών του τόπου. Είναι οι δωρεές γονέων που έχασαν τα παιδιά τους, είναι οι δωρεές γονέων που έχουν άρρωστα παιδιά,  είναι ο διακαής πόθος των χριστιανών του τόπου να έχουν το Ναό τους. Ν ακούουν την καμπάνα  και να τρέχουν στο Ναό. Ο Ναός θα είναι αγία σκέπη, λιμάνι ψυχής, θείος δρόμος που θα βγάζει στα ουράνια.

  Τα Αγιασμένα Χέρια του Σεβασμιωτάτου έθεσαν τον θεμέλιο λίθο. Ευγνωμονούμε τον Πανάγαθο Θεό που μας αξίωσε να θεμελιώσουμε Ναό. Το Ναό με την βοήθεια του Θεού που τον παρακαλούμε να μας δίνει υγεία θα τον τελειώσουμε. Ο Ναός θα αποτελέσει φάρο ψυχής απ όπου θα εκπέμπεται φώς χριστιανικών αρχών και αξιών. Όσοι από μας αξιωθούμε να είμαστε παρόντες στην πρώτη θεία λειτουργία, << ίνα ανταποδώσουμε τω Κυρίω περί πάντων ων ανταπέδωκεν ημίν >>.

  Θα έχουμε κάνει το καθήκον μας προς το Θεό μας και την Αγία Μαρίνα, η οποία για του Χριστού την πίστη την Αγία αποκεφαλίστηκε από τους εθνικούς τον 3Ο μ.χ. αιώνα.

  Πρόσφατα συστήθηκε Σύλλογος με την επωνυμία [ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΤΡΥΡΟΣ] ο οποίος ανέλαβε την υποχρέωση να συγκεντρώσει χρήματα για την Ανέγερση και Αποπεράτωση του Ιερού Ναού.

 

         ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ

        ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΑΛΛΑΠΑ-ΜΠΑΝΑΚΑ

        τ. Σχολική Σύμβουλος Π.Α.

     

 

 

                      

                        

                     

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*